lördag 19 november 2011

värmer

Jag och Meja har roat oss med att titta på söta videor på http://www.youtube.se/ .
Och vi delar med oss till er givetvis :)


Varsågoda..här får ni lite värme av oss ... :D




Kvällsmatssagan ikväll blev "Jack och bönstjälken". Lena, vår lärare, berättade den för oss igår på lektionen. Jag har hört den innan, men hon är verkligen en bra berättare!
Det är roligt att berätta sagor för barnen, för de lever sig verkligen in i historien.. De hoppade högt när Jack knackade på dörre, och Milles ögon var stora som tefat när jätten kom hem... När jätten jagade Jack ner för bönstjälken så skrek de.."skynda dig Jack!!".. Det är en fantastiskt fägslande historia, och när den var slut och jätten var död så suckade de..och tyckte att det var tur.. men när jag berättade att än idag så kan man hitta guldägg i skogen från jättens guldhöna..så fnös Wilma direkt och sa att jag bara hittade på.. Såååååå imorgon ska jag lägga ut ett guldägg i skogen som de kommer att hitta på väg hem från förskolan.. DÅ kommer Wilma att bli väldigt fundersam! Eller vad tror ni? :D
Att arbeta med en saga som Jack och bönstjälken i förskolan och skolan inbjuder till att öka barnens lustfyllda lärande! Här är några tips! Men först: Sagan i en väldigt förkortad version:

Sagan handlar om en pojke, Jack som får ett par bönor i utbyte av en ko. När bönorna planteras växer det upp en lång bönstjälk som sträcker sig ända upp till himlen och jättens land. Där får Jack uppleva många äventyr.

Tankar, tips och idéer

Efter ni berättat sagan.. göm guldägg någonstans..det blir spännande att hitta! Varför inte göra ett spår av guldägg (spraya tex stenar med guldfärg), som leder till en burk med bönor? I min saga hade jag 5 bönor men det går ju välja hur många man vill. Sen hjälps alla åt att plantera bönorna i en kruka..undrar om det växer upp en stor stjälk som når himlen tro?

Idéerna nedanför är hämtade från bla pedagogwebben.

    
Se hur man kan arbeta med Jack och Bönstjälken i skolan. The K-Crew visar vägen




  • Målarblad 1 från Education. Målarblad 2 och Målarblad 3.










  • Labyrint från Print activities.










  • Mer målarbilder.







  • Skriv, berätta eller måla: "Vad skulle hända dig om du fick tag i magiska bönor?"

    Ha så kul!!!

    Har lovat barnen en överraskningsefterrätt i morgon, för att vi inte kan åka till husvagnen för allt regnande.. så det blir glass, frukt, och chokladpuffar.. typ kinapuffar! Men det måste ätas på en gång annars blir puffarna sega och inte så goda.. Eftersom mina barn inte äter godis längre, på grund av alla färgämnen, så kommer de verkligen gilla glass och puffar! :) 

    Och ..innan jag stänger ner bloggandet för idag.. Ni som är intresserade av design borde kolla in:
    Becca design- blogg www.designnytt.se för att få lite idéer!
    Även:


    God natt och sov så gott!


    Klänning sydd av färgstarkt, som är ett märke ni borde kolla in om ni gillar retrokläder!
    Puss och kram






    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar