måndag 16 september 2013

Lite roligt ska man ha!

Japp nu har syrummet fått en dörr och en vägg (snart) och idag har Jonas bror Fredrik varit här och fixat det elektriska :)
Fortsättning följer.....

En lite roligare utekruka
Och en väldigt rolig postlåda fixades också i helgen;) tyvärr inga bullar idag men vi väntar med spänning:) haha 
Idag kom vår matkasse från citygross med middagar och recept för fem dagar. Så idag åt vi jerkburgare med apelsinslaw:) väldigt gott! Något starkt men Meja åt två stycken:) Wilma en och Mille en (trots att han petade lite för det var röda bitar i- chili)
Receptet har ni här om ni är intresserade!
Jamaican jerk burger med apelsinslaw
  • Färs
  •  
  • 30-40 min
  •  
    4 personer (det var i minsta laget till vår familj på 5)
    Jamaican jerk burger med apelsinslaw

Ingredienser

Ca 600 g blandfärs
1 ägg
0,5-1 msk mat/
rapsolja
1 pkt hamburgerbröd

Jerk:
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk timjan
2 krm kanel
0,5 tsk ingefära
1 tsk mörk sirap
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
0,5 rödlök
0,25 vitlök
0,5 röd chili

Slaw:
200 gram vitkål
0,5 rödlök
saft från 0,5 apelsin
0,5 dl crème fraiche
1-2 krm salt
1 krm grovmalen
svartpeppar

Så här gör du

  1. Rör ihop färsen med ägg och jerk kryddan: vinäger, timjan, kanel, ingefära, sirap, salt och peppar. Skala och riv i lök och vitlök. Finhacka chilin och rör ner den. Blanda noga och forma sen burgare.
  2. Gör slaw genom att strimla kålen och löken fint. Lägg allt i en skål och pressa i apelsinsaft. Rör i crème fraiche, krydda med salt och peppar.
  3. Stek dina burgare i lite olja.
  4. Servera.
Tips

Vill du ha mer apelsinsmak i din apelsinslaw? Ta i mer saft från apelsinen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar