onsdag 9 november 2011

Hanami och en och annan cherry cupcake..


Hanami firas i Japan när körsbärsträden blommar.. :) supervackert! Någongång ska resan gå till Japan under denna tiden!
Cupcakes med nougat och citron


Har köpt fimolera så jag ska göra lite cupcakes hade jag tänkt. Men ska in på www.panduro.se och beställa lite smyckestillbehör. Hade varit kul att göra egna öronhängen och halsband! Måste ju pyssla med nåt! Min lilla sysida ligger på is just nu men det trillar in en och annan beställning ibland. Det är så mycket i skolan och tiden räcker inte till helt enkelt. :)

Nu har jag gjort en körsbärscupcake och en chokladcupcake..de blev sådär..men de blir väl bättre när jag fått öva lite. :) Lite söta iallafall..hihi.. Ska göra öronhängen av dem..


Wilma och jag har bakat muffins idag..med chokladkräm och strössel. Wilma mätte upp allt, knäckte äggen och gjorde hela smeten själv..duktig..
Visst blev de fina!


Och när vi ändå kör cupcaketema idag (:)) så vill jag bjuda på ett finfint recept från www.tasteline.com

Trevlig kväll

Ingredienser       




Muffins
100 gram
2 st
1,5 dl
1 tsk
2 dl
0,5 st
4 dl
2 tsk
<><><><><><> <><><><><><> <><><><><><> <><><><><><> <><><><><><> <><><><><><> <><><><><><> <><><><><><>
2 krm

Glasyr
0,5 st
60 gram
300 gram
1 tsk
100 gram
1 flaska(or)

Tillagning

1.Muffins: Sätt ugnen på 200 grader om du vill göra stora muffins, och 225 grader om du vill göra små. Har du varmluftugn kan du sänka temperaturen ungefär 20 grader.
2. Smält smör och låt det svalna.
3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst med en elvisp.
3. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Låt gärna smeten stå och dra i kylen några timmar så blir muffinsen toppigare.
5. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Utan muffinsplåtens stöd flyter muffinsen ut och blir platta.
6. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och börjar lukta muffins.

Glasyr:
1. Pressa ut saften ur citronen. Vispa tillsammans med smör,
florsocker och vaniljsocker tills det blir krämigt.
2. Vispa i färskosten.
3. Dela upp glasyren i olika bunkar och färga dem med kamellfärg. Behåll en del av kristyren vit.
4. Bred den på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor.
Vaniljcupcakes

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar